سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۷:۵۹

با معرفی برگزیدگان؛

اختتامیه جشنواره منطقه‌ای قصه گویی نهاد در آذربایجان غربی برگزار شد

هفتمین جشنواره منطقه ای قصه گویی

هفتمین جشنواره منطقه‌ای قصه گویی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در ارومیه با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی، آیین اختتامیه هفتمین جشنواره منطقه‌ای قصه‌گویی با حضور مهدی رمضانی، معاون توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور؛ هادی آشتیانی، مدیرکل ترویج کتابخوانی و امور فرهنگی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور؛ محمد سرشار، مدیر شبکه کودک و نوجوان(پویا)؛ شهرام خدایی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان شرقی؛ رباب عزیزخانی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی اردبیل؛ امیرعلی نیکبخش، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی زنجان؛ علی فیروزنیا، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان غربی؛ کتابداران قصه‌گوی آذربایجان‌غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل و زنجان، مربیان و دانش‌آموزان در سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی ارومیه برگزار شد.

در این مراسم غلامعلی کیومرثی، به نمایندگی از هیات داوران بیانیه‌ای را به شرح ذیل قرائت کرد:

قصه‌ها در تمام لحظه‌های زندگی، بیم و امید و سختی و رفاه همراه ما انسان ها بوده‌اند. امروزه در عصر ارتباطات و انفجار اطلاعات و حضور پررنگ رسانه‌های دیداری و شنیداری و جذابیت های گوناگون شبکه‌های مجازی، هنوز هم هنر دیرین قصه‌گویی پا برجا مانده است و به عنوان یکی از مؤثرترین واسطه‌های ادبی و هنری، نقش سازنده خود را در عرصه تعلیم و تربیت حفظ کرده است. کتابداران قصه‌گو می‌توانند با نقل قصه های جذاب، حکایت‌ها و افسانه ها، ماندگارترین میراث فرهنگی را به کودکان و نوجوانان منتقل کرده و روح ابتکار و خلاقیت را در آنان پرورش دهند. از سوی دیگر کودکان و نوجوانان با حضور در جلسات قصه‌گویی و توجه به قصه های نقل شده، نوعی از ارتباطات انسانی سازنده را تجربه کرده و شخصیت‌های مورد علاقه خویش را از لابه لای قصه‌‎ها باز می‌خوانند.

هم چنین آنان با گوش دادن به قصه ها، مضامین مختلف اجتماعی، اخلاقی، فرهنگی، علمی و دینی را می‌آموزند تا بتوانند تضمین کننده آینده ای روشن و امیدبخش برای فرداهای ایران اسلامی باشند. بر این اساس شما قصه‌گویان می‌توانید با بهرهگیری صحیح از منابع نفیس و گنجینه‌های ارزشمند و متون کهن فارسی و آثار ناب ادبیات کودک، ضمن افزودن بر غنای هنر ارزشمند قصه‌گویی از ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی بر آحاد جامعه تاثیر به سزایی داشته باشید.

هیات داوران از اقدام هدفمند، شایسته و دلسوزانه سیاستگذاران و مدیران نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در برگزاری جشنواره قصه‌گویی تقدیر کرده و انتظار می‌رود در آینده با اتخاذ سیاست‌ها و خط‌مشی‌های تکمیلی، این جریان پیوسته فرهنگی تقویت شده و استمرار یابد. در ادامه هیات داوران ضمن سپاس و آرزوی توفیق روز افزون برای برگزارکنندگان اولین جشنواره قصه‌گویی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، در هفتمین منطقه به میزبانی سرزمین اقوام و بهشت ایران زمین، استان آذربایجان غربی و با حضور قصه‌گویانی از استان‌های آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان و آذربایجان غربی توجه قصه‌گویان را به نکات ذیل جلب می‌کند:

  1. از آنجایی که هنر قصه‌گویی بر پایه قصه بنا شده است، قصه‌گویان می‌توانند با انتخاب یک قصه مناسب، به اجرای هنرمندانه امیدوار باشند. از این رو دقت در انتخاب قصه، مهم ترین رکن یک قصه‌گوی خوب محسوب می‌شود.
  2. لازم است قصه‌گویان در بازنویسی و بازآفرینی قصه‌ها، به گونه‌ای عمل کنند که ساختار اصلی قصه حفظ شده و انسجام آن مخدوش نشود.
  3. توجه ویژه قصه‌گویان به کسب مهارت‌های ارتباطی، کلامی و عاطفی و کاربرد صحیح آن متناسب با موضوع و محتوای قصه، مورد تاکید هیات داوران است.
  4. بهره‌گیری صحیح از زبان و گویش‌های محلی در راستای ترویج فرهنگ اقوام ایرانی و تقویت هویت اسلامی ایرانی به گونه‌ای باشد که تمامی مخاطبین قادر به درک مفهوم قصه باشند.
  5. توجه به تفاوت‌ها و مرزهای موجود بین قصه‌گویی و سایر حوزه‌های ادبی و هنری، همچنین استفاده درست از زبان بدن و پرهیز از حرکات اضافی از دیگر توصیه‌های هیات داوران است.
  6. جلب مشارکت و برقراری تعامل مناسب و هدفمند با مخاطبین و همچنین پرهیز از طرح پرسش‌های مکرر و غیر سازنده که منجر به کاهش تمرکز مخاطب می‌شود از دیگر موارد مورد توجه قصه‌گویان است.
  7. در صورت استفاده قصه‌گویان از پوشش‌های محلی و بومی و هم‌چنین طراحی و تهیه لباس‌های مرتبط با قصه ضروری است ضمن حفظ اصالت پوشش اقوام ایرانی، رعایت شئونات اسلامی نیز مورد توجه قصه‌گویان قرار گیرد. به گونه‌ای که استفاده از این پوشش‌ها در راستای اهداف قصه‌گو و در جهت تفهیم مطالب قصه باشد. برای قصه‌گویی نیاز به هیچ لباس خاصی نیست مگر اینکه، آن لباس بتواند تکمیل کننده فرهنگ آن قوم یا تفهیم قصه باشد.
  8. هیات داوران به قصه‌گویان ارجمند توصیه می کند در انتخاب قصه‌های تاریخی- مذهبی از مستند بودن آن قصه‌ها و صحت مطالب درج شده، اطمینان حاصل کنند.
  9. در صورت استفاده از ابزار در قصه‌گویی، لازم است به تناسب و جذابیت آن توجه شده و نحوه بهره‌گیری از ابزار در خدمت تفهیم محتوای قصه باشد.

هیات داوران از میان ۳۸ قصه نقل شده توسط قصه‌گویان استان‌های آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان و آذربایجان غربی، تعداد ۷ قصه را در دو بخش ویژه و عمومی انتخاب کردند. هم‌چنین دو نفر از قصه‌گویان را شایسته تقدیر استانی دیدند.

بر این اساس در بخش ویژه این جشنواره با رأی هیات داوران فاطمه محمودی از آذربایجان شرقی و عایشه محمودی از آذربایجان غربی به مرحله کشوری راه یافتند.

در بخش عمومی ثریا حمدی و محسن وظیفه شکوه از استان اردبیل، یاسمن رحیمی نیکو و الهه سرداری از زنجان و ستاره صولت از آذربایجان غربی موفق به راه‌یابی به مرحله نهایی شدند.

با رأی هیات داوران، آیدا مجیدآبادی از آذربایجان غربی و سیده زهرا موسوی از زنجان شایسته تقدیر استانی شدند.

گفتنی است، هیات داوران این جشنواره متشکل از ملک چیذری، نرگس جعفری و غلامعلی کیومرثی بود. اجرای برنامه ویژه کودکان توسط عوامل برنامه تلویزیونی «سلام اوشاقلار»، مدیحه سرایی و تکم‌گردانی از برنامه‌‎های جنبی مراسم اختتامیه بود.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
1 + 12 =